sábado, 2 de junio de 2012

CLOENDA DE LA TEMPORADA D'EXCURSIONS 2011-2012 DEL GRUP LES RATA-PINYADES.


Sa Roqueta encrostrada per una reixa que els nostres politics li han possat.
El proper dijous farem la darrera sortida, una excursió “especial”, anirem a Ciutadella només un dia a fer un tram del Camí de Cavalls.

No obstant, avui 31 de maig i per motius d'agenda i de logística, hem celebrat, amb una setmana d'anticipació, la cloenda de la temporada d’excursions 2011-2012 amb una torrada de sardines.

Avui com que havíem de preparar l'àpat, hem fet una excursioneta molt curta, només 6 quilòmetres. Hem anat al Puig de Na Morisca, (Pulsar aquí) a Santa Ponça, des de la casa del rata-pinyada calvianer. Alguns de noltros no coneixien encara el puig i hem aprofitat l’ocasió per anar-hi per veure les formidables vistes que s’albiren de tot el terme de Calvià, de veritat impressionants, a més de contemplar el jaciments talaiòtics, el mirador, les barraques de carboners, etc. etc.

Després, ja a casa, dos experts fogoners sardiners s’han posat a preparar el foc per a la gran torrada de sardines, mentre anàvem prenent l'aperitiu.

Les sardines les han portat dos membres del grup directament de la llotja del peix on hi han anat a trenc d'alba a l'arribada de les primeres barques, allà,  sota la màgica claror del sol ixent, envoltats dels variats colors de les embarcacions, de les embriagadores olors del peix i del marisc fresc i viu,  acabat de pescar i de l'ambient renouer de les subhastes, han viscut unes experiències úniques, místiques, indescriptibles. El resultat no ha pogut ser millor, la caixa de sardines que han mercadejat els dos companys ha estat fantàstica, s'ha notat que estaven en estat de gràcia, transportats, uns peixos grossos, grassos, lluents, semblava talment que ens miraven i ens deien: menjau-nos! Som boníssimes!  

Els experts les han col·locat a la planxa, sobre un llit de sal gruixada, han posat directament les sardines tal com venien, amb escates i butzes. Després, mentre s'anaven torrant, amb un pinzell les han banyades  amb una picada de all i julivert amb oli d’oliva. El resultat ja el podeu veure a la foto,  cuites al punt, ni massa seques ni massa humides, han resultat exquisides.

Per acompanyar la sardinada un company ens ha preparat un trempó especial que només ell  sap fer d’aquesta forma, tot tallat molt petitet, amb una vinagreta i un toc d’espècies digne de un maître de prestigi. Aquest company, que per raons ideològiques, religioses i culturals no pot menjar peix, ens ha portat de ca seva una truita feta amb tota classe de verdures que ha tingut també molt d’èxit.

Hem acabat amb una coca que un altre Ratapinyada ens a portat, per acompanyar al gelat.

Mentre els torradors, tremponers i posadors de taula anaven i venien atrafegats per les seves tasques, els caps organitzaven les estratègies de l'anada a Menorca gaudint del sol radiant i l'aigua fresca i cristal·lina de la piscina del xalet.

En definitiva, un dinar de germanor senzill, sa i bo, ben acollits a ca un company i gaudint d'un ambient immillorable,

Uns del caps del grup que cada any ens sorprèn amb un artístic obsequi que ell mateix crea, ens ha portat aquesta vegada la figura que presideix aquesta entrada. Simbolitza la nostra roqueta encrostada per una reixa, quina llàstima. Tots ja sabeu perquè. Aquesta reixeta però es pot llevar, i tots esperam llevar-la més prest que tard quan la nostra llengua torni a ser respectada per els nostres polítics. Esperem no haver de donar explicacions al nostres nets del que significa aquesta reixeta. Seria ben trista la història que els hi hauríem de contar.

També n'Ofèlia, la dona d’un de noltros, ens ha regalat un dibuix fet per ella commemoratiu de la cloenda excursionera d’aquesta temporada, un dibuix fet amb molta paciència i molt ben assolit que plastificat serveix per guardar el punt de lectura de un llibre. Un altre bon record.

I rés mes, llàstima de les absències tan significatives de dos companys als qui desitgem que ben aviat puguin reprendre les activitats del grup que, com cada any, començarem el primer dijous de Setembre si no hi ha cap inconvenient i la salut ens respecta.

Salut per a tots!.


1 comentario:

  1. Fa temps que pens de fer xino-xano el camí de cavalls, a peu en dues tandes de 4 dies entre les capitals, per la costa nord i per la de migjorn. Desig que ho passeu molt be.

    Joan

    P.S.- Enhorabona... Dos dels teus interessants articles estan al top-ten del mes del meu bloc:

    RECULL DE DITES MALLORQUINES QUE NO CONVÉ OBLIDAR....
    49 Visualitzacions de pàgina

    El coratge dels mallorquins Mestelrich
    15 Visualitzacions de pàgina

    Fins una altra ocasió, una abraçada i molta salut.
    Joan

    ResponderEliminar