sábado, 17 de octubre de 2015

SES FIGUES.


Si hi ha un mallorquí que tots li hauríem de agrair la tasca que esta fent per poder-nos mostrar la quantitat de varietats de figues que hi ha, tant autóctones com del reste del mon, es el apotecari Monserrat Pons i Boscana.



Efectivament el Camp de Experimentació de "Son Mut Nou" que en Monserrat Pons i Colau Monserrat gestionen a Llucmajor, ofereix la possibilitat de poder observar les 1.287 figueres que tenen cultivades per donar a conèixer l’importància del patrimoni ficari de les Illes, i mostrar les característiques de les 367 varietats diferents de figues que existeixen (251 exemplars pròpies de les Illes, 52 exemplars d’altres Comunitats Autònomes i altres 61 varietats de països com Egipte, Turquia, Brasil, China, etc.).
El llibre den Monserrat Pons i Boscana “Les Figueres a les Illes Balears”, es un magnífic treball on se dona a conèixer la labor que se està realitzant en el camp d’experimentació de la Marina de Llucmajor que, des de 1995, ja forma part de la nostra cultura e historia. Varietats ja desaparegudes del camp mallorquí com la “alenyana”, “mata-soldats” o “rogisca” ja no més es troben a la finca de Son Mut Nou...



Per donar-vos una idea de les varietats de figues que hi ha, reproduïm a continuació una àmplia sèrie de fotografies que el nostre amic Vicenç Trias Cañellas va treure fa un parell d’anys a la fira des “Sequer” de Lloret, totes elles recollides de la finca de Son Mut Nou:









































































































   






                                          ==================================

1 comentario:

  1. Hi Miguel,

    Please let me know i you could sell me some cuttings of those figs.

    My email is boy1781945@gmail.com

    Thank you and i am looking forward to hear from you.
    Regards,

    ResponderEliminar