Sa Roqueta encrostrada per una reixa que els nostres politics li han possat. |
El proper dijous farem la darrera sortida, una excursió “especial”, anirem
a Ciutadella només un dia a fer un tram del Camí de Cavalls.
No obstant, avui 31 de maig i per motius d'agenda i de logística, hem
celebrat, amb una setmana d'anticipació, la cloenda de la temporada
d’excursions 2011-2012 amb una torrada de sardines.
Avui com que havíem de preparar l'àpat, hem fet una excursioneta molt
curta, només 6 quilòmetres. Hem anat al Puig de Na Morisca, (Pulsar aquí) a Santa Ponça, des
de la casa del rata-pinyada calvianer. Alguns de noltros no coneixien encara el
puig i hem aprofitat l’ocasió per anar-hi per veure les formidables vistes que
s’albiren de tot el terme de Calvià, de veritat impressionants, a més de
contemplar el jaciments talaiòtics, el mirador, les barraques de carboners,
etc. etc.
Després, ja a casa, dos experts fogoners sardiners s’han posat a preparar
el foc per a la gran torrada de sardines, mentre anàvem prenent l'aperitiu.
Les sardines les han portat dos membres del grup directament de la llotja
del peix on hi han anat a trenc d'alba a l'arribada de les primeres barques,
allà, sota la màgica claror del sol
ixent, envoltats dels variats colors de les embarcacions, de les embriagadores
olors del peix i del marisc fresc i viu,
acabat de pescar i de l'ambient renouer de les subhastes, han viscut
unes experiències úniques, místiques, indescriptibles. El resultat no ha pogut
ser millor, la caixa de sardines que han mercadejat els dos companys ha estat
fantàstica, s'ha notat que estaven en estat de gràcia, transportats, uns peixos
grossos, grassos, lluents, semblava talment que ens miraven i ens deien:
menjau-nos! Som boníssimes!
Els experts les han col·locat a la planxa, sobre un llit de sal gruixada,
han posat directament les sardines tal com venien, amb escates i butzes.
Després, mentre s'anaven torrant, amb un pinzell les han banyades amb una
picada de all i julivert amb oli d’oliva. El resultat ja el podeu veure a la foto, cuites al punt, ni massa seques ni massa
humides, han resultat exquisides.
Per acompanyar la sardinada un company ens ha
preparat un trempó especial que només ell
sap fer d’aquesta forma, tot tallat molt petitet, amb una vinagreta i un
toc d’espècies digne de un maître de prestigi. Aquest company, que per raons
ideològiques, religioses i culturals no pot menjar peix, ens ha portat de ca
seva una truita feta amb tota classe de verdures que ha tingut també molt
d’èxit.
Hem acabat amb una coca que un altre Ratapinyada ens a portat, per
acompanyar al gelat.
Mentre els torradors, tremponers i posadors de taula anaven i venien
atrafegats per les seves tasques, els caps organitzaven les estratègies de
l'anada a Menorca gaudint del sol radiant i l'aigua fresca i cristal·lina de la
piscina del xalet.
En definitiva, un dinar de germanor senzill, sa i bo, ben acollits a ca un
company i gaudint d'un ambient immillorable,
Uns del caps del grup que cada any ens sorprèn amb un artístic obsequi que
ell mateix crea, ens ha portat aquesta vegada la figura que presideix aquesta
entrada. Simbolitza la nostra roqueta encrostada per una reixa, quina llàstima.
Tots ja sabeu perquè. Aquesta reixeta però es pot llevar, i tots esperam
llevar-la més prest que tard quan la nostra llengua torni a ser respectada per
els nostres polítics. Esperem no haver de donar explicacions al nostres nets
del que significa aquesta reixeta. Seria ben trista la història que els hi
hauríem de contar.
També n'Ofèlia, la dona d’un de noltros, ens ha regalat un dibuix fet per
ella commemoratiu de la cloenda excursionera d’aquesta temporada, un dibuix fet
amb molta paciència i molt ben assolit que plastificat serveix per guardar el
punt de lectura de un llibre. Un altre bon record.
I rés mes, llàstima de les absències tan significatives de dos companys als
qui desitgem que ben aviat puguin reprendre les activitats del grup que, com
cada any, començarem el primer dijous de Setembre si no hi ha cap inconvenient
i la salut ens respecta.
Salut per a tots!.
Fa temps que pens de fer xino-xano el camí de cavalls, a peu en dues tandes de 4 dies entre les capitals, per la costa nord i per la de migjorn. Desig que ho passeu molt be.
ResponderEliminarJoan
P.S.- Enhorabona... Dos dels teus interessants articles estan al top-ten del mes del meu bloc:
RECULL DE DITES MALLORQUINES QUE NO CONVÉ OBLIDAR....
49 Visualitzacions de pàgina
El coratge dels mallorquins Mestelrich
15 Visualitzacions de pàgina
Fins una altra ocasió, una abraçada i molta salut.
Joan