viernes, 16 de noviembre de 2012

NOU ROMANCER.


Els heu escoltat mai?. Us assegurem  que val la pena.

El grup mallorquí de Folk “Nou Romancer” que va nàixer  a l’any 1994, està format per 5 músics: Miquel Àngel Bauçà (viola), Jaume Bueno (flautes), Tolo Font (percussió), Pere Victor Rado (veu i acordió) i en Biel Jordà (guitarra i bouzouki). Des de la seva fundació, el grup ha intentat recuperar la tradició antiga dels romanços, encara que també s’ha dedicat a reinterpretar peces de música tradicional catalana (sobre tot de les Balears) i també composar noves tonades a cavall entre música d’autor, la música tradicional i la música popular contemporània.
 
“Blau com el Sol” “El lladre de les taronges” “La mentida i el titella” i  “Llengua d’espases”, son els àlbums que han editat fina ara. Tenen més de 65 cançons en el seu repertori i van afeixin cada vegada més.



En la seva trajectòria musical, el grup ha actuat gairebé per tot arreu  de la nostra illa, a  més de Catalunya a on han participat a festivals de folk, on son molt coneguts i apreciats. El 7 de març de 2008 actuaren, amb el suport econòmic del Institut d’Estudis Baleàrics representant a les Illes Balears per promocionar la cultura de les Illes a l’exterior, al festival internacional “Sete Sóis, Sete Luas” que promou les arts i cultures del Mediterrani, festival que es va celebrar a la ciutat grega de Loannina. El festival “Sete Sóis, Sete Luas” es un projecte que es realitza tots els anys en diferents països del mediterrani i a més de música, també fan teatre, tallers de literatura i arts plàstiques. Nou Romancer va poder veure complert el seu objectiu de promocionar la nostra cultura a fora de  les nostres illes, donat l’èxit que varen tenir.

El darrer disc de Nou Romancer  “Llengua d’espases”, es un disc que s’ha centrat en els romanços tradicionals de Mallorca i conta amb cançons tan significatives i conegudes com “La Ciutat de Nàpols” i d’altres no tan populars com “Els dos nins abandonats”.

El concert que varen oferir al Teatre Principal de Palma al mes de Setembre del 2007, amb motiu de la presentació d’aquest àlbum, va ser uns dels projectes més ambiciosos del Grup, amb 40 artistes i els romanços com protagonistes. Cal destacar l’actuació que va fer la ballarina Magdalena Garzón, que amb la seva dansa contemporània, va dotar  de moviment i plasticitat  a la música del grup.

Ona Digital va realitzar un DVD d’aquesta actuació que es va titular: “Nou Romancer al teatre Principal”.



Aquest DVD, segons Jaume Bueno i Pere Victor Rado, es va fer para el públic i per gust, no per doblers, de la qual cosa es senten molt orgullosos.

El cantant del grup, Pere Victor Rado, té una veu especial, ben mallorquina, ben nostra, d’aquestes veus que quan es senten posen el pels de punta. Es un verdader plaer escoltar-li.

Si a més està acompanyat per un grapat de músics que toquen els seus instruments de forma que pareix que volen parlar, ja no se pot demanar rés més. Anar als seus concerts i gaudir escoltant-los.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario