sábado, 23 de abril de 2011

EXCURSIÓ S’ESGLEIETA-S’ARRIÀ.-


Aquesta vegada, decidim fer un passeig matinal per ser Dijous Sant i haver de menjar alguns de nosaltres amb la familia.

Doncs decidim fer aquesta curteta excursió de 9,065 quilómetres, de 2,41 horetes de caminada efectiva i casi 4 horetes entre menjar, descansar i contemplar la natura.

Deixem el cotxes en S’Esgleieta i busquem el Camí de Son Mayol que ens conduirà fins a Establiments. Una vegada has pres la carretera que conduiex a Esporles, a l’esquerra està el camí. És de molt fácil accés i perfectamente adecuat pels quals desitgen fer un passeig per la naturalesa. Aquest camí, voreja la finca de “Son Mayol” on existeix un criader ecológic de caps de bestiar de la raça “Angus”, que els propietaris de la finca varen introduir a Mallorca en 2008 per a la seva criança i explotació. Els bous, es poren albirar al lluny, pastand tranquilamente en llibertat en les 80 hectàrees que els ofereix la finca. Son un bous que no tenen banyes i la seva carn  es molt apreciada pels entesos.



Caminant per la sendera, tens a la esquerra el “Parc Bit” i a la dereta la citada finca. En arribar a un portell hi ha unes répliques de guerrers de “Sian” que pariexen també de terracota (com els originals que varen trobar a la Xina enterrats en 1974). Ignorem que fan allí. Acompanyam una foto que va treure en Miquel.

                             


Continuem la nostra marxa fins a surtir a la carretera d’Establiments  per coir el camí que condueix a la possessió de S’Arrià. Aprofitant una plaçeta a von hi ha dos bancs per seure al costat d’una capelleta, varem berenar  tranquilament planetjant la propera excursió. Després varem continuar caminant uns 20 minutets més per una camí asfaltat, fins que varem arribar al costat de les Cases de S’Arrià.

Després de contemplar l’enorme possessió d’Establiments, iniciem el retorn pel mateix camí per on havíem vingut.

Ha estat una breu i fácil excursió que ha complert l’objetiu que ens havíem traçat: no trencar el ritme de les nostres sortides els dijous, malgrat ser un dijous especial i amb el temps amenazador de plutja.

Un passeig pel camp molt agradable que no va afectar per res a les oxidades articulacións d’alguns de nosaltres.

Fins a la propera… que promet ser una cosa especial !.

Adéu Siau.
Fotos Miquel Barceló



No hay comentarios:

Publicar un comentario