viernes, 8 de febrero de 2013

EL XIRIMIER DEL CAMI VELL DE CAIMARI A LLUC.



Fent l’excursió de Caimari a Lluc pel camí vell, ens varem topar a un homo que caminava tocant la xirimia. No portava res més, ni motxilla, ni bossa, ni botella d’aigua, no més la seva xirimia. Ens va deixar fer-li una fotografia però quan es va anar, ens varen quedar en les ganes de saber qui era aquell homo tan peculiar i així ho varem escriure en la crònica de la nostra excursió que figura en aquest bloc.

Vet aquí que un company nostre, expert excursionista, ens va passar un correu dient que es tractaba de Carles Amengual Vicens, metge homeòpata i acupuntor que exerceix a Selva. Aquest company, que es veïnat de Caimari i que sol fer aquest camí molt sovint, ens va dir que es habitual trobar-ho, tant a ple estiu, com plovent al hivern, fent el camí a un bon ritme tocant sempre la xirimia fins que arriba al mirador de “la Bretxa Vella”, a on s’atura a descansar, per després fer  tot un repertori de Tai-Chi o técnica similar de la que ell es un expert .

 No sabíem que es tractava de Josep Carles Amengual Vicens, biòleg i prestigiós metge homeòpata i acupuntor, molt conegut també en tots el moviments que s’han fet fins ara a Mallorca en defensa de la nostra llengua.

El Dr. Amengual, puja dues vegades cada setmana de Caimari a Lluc pel camí vell, a una bona marxa tocant la xirimia i es que la técnica que empra (el “Chi Kung”) prové del Taoisme i consisteix en treballar la energia i la respiració sense esforç muscular i sense acceleració cardíaca, al mateix temps que es un tipus de meditació en moviment, meditació amb música.


El Dr. Amengual  es un expert en medicina homeòpata, molt ben considerat en tot el mon. Es President de l’Acadèmia Metge-Homeòpatica de Barcelona i Secretari General de la Lliga “Medicorum Homeopathica Internationalis”, segons hem llegit. Ha escrit varies publicacions sobre la seva especialitat: “Medicament Homeopàtic” “Medicina homeopática” “Gloses i plantes medicinals”... entre altres.


Ha intervingut en infinitat de conferències, col·loquis i convencions sobre la medicina homeopàtica de la qual es un fel defensor, encara que considera que la medicina convencional i la homeòpata poden ser complementaries i pensa que es qüestió de temps que les dues pràctiques s’integrin. El Dr. Amengual que ha viatjat per països de tot el mon, també es especialista en acupuntura, domina set idiomes  i practica varies tècniques de arts marcials.

A Selva i Caimari es molt apreciat per la seva col·laboració e integració en totes les activitats culturals, havent estat pregoner i organitzat actes en les fires, com la destil·lació d’aigua de murta en la plaça del poble per que la gent ves com es feia en la antiguitat.

Es President de la Fundació “Flora Medicinal Baleàrica” constituïda l’any 1999 amb la finalitat de donar suport al ambiciós projecte de creació a Selva del “Jardí Medicinal Ramón Llull”.


Al marge de la seva professió (de la qual es un especialista de reconegut prestigi a nivell mundial) es un ferm defensor de la nostra llengua, havent organitzat e impulsat diverses campanyes  com “la marxa de xeremiers per la llengua” “enllaçats per la paraula” i moltes altres, totes elles dirigides a la defensa i divulgació de la llengua catalana  “la nostra llengua que hem aprés”.

Escriptor de moltíssims articles als diaris, sempre ha defensat els drets que tenim els balears, com a persones i com a poble, a ser respectats en la nostra llengua.

Si aneu de Caimari a Lluc i sentiu el fi so d’una xirimia, ja sabeu qui es que la fa sonar.

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario