jueves, 11 de julio de 2013

SALVEM LA SIMFÒNICA!.

 

L’orquestra simfònica de les nostres illes està passant per moments crítics perquè els polítics de torn la volen eliminar, volen acabar amb ella, la volen desfer.  No es rendible. El mateix Consorci que la va crear al 1988, el Govern, el Consell i l’Ajuntament de Palma ara se la volen carregar. Han decidit que la promoció de la música per les nostres illes per la qual es va crear, ja no interessa, ja n'hi ha prou. Alegen que la simfònica no es rendible, que es molt deficitària, que els abonaments no cobreixen gairebé el 20% del seu pressupost que es de 4.000.000 de euros anuals. 

Però, qui son aquest polítics per  carregar-se la poca iniciativa cultural que ens queda?.  No es rendible. Aquesta frase es la que sols hi veuen. S’han aturat a pensar que tal vegada la gent s’estimaria més que el pressupost de la simfònica fos cobert per l’acomiadament de polítics i assessors inútils que hi ha als tres organismes del Consorci?.
 

 
La Orquestra simfònica de les illes Balears, la nostra orquestra, és la única d’aquesta comunitat, ella coordina i interpreta la temporada d’abonament, el festival de Bellver, les òperes i/o sarsueles del Principal, concerts didàctics per a infants i molts d’altres esdeveniments. És cert que vivim moments difícils per mor de la crisi econòmica que patim, de la que la ciutadania no n’és responsable, segurament que, amb bona voluntat, es podria arribar a acords d’austeritat però sembla que fa falta això, diàleg. L’orquestra viu de subvencions públiques, els nostres diners, del abonaments de la temporada de les nostres butxaques i no sembla que el què els hi retalla l’administració es desvii cap a altres sectors, la sanitat o l’educació, ja tan minvades, si no que senzillament ho suprimeix.
 

Tant que es parla de desestabilitzar el període estiuenc, no s’han aturat a pensar que, amb una orquestra de qualitat i una programació adient en temporada baixa es pot atreure a un públic de alt nivell econòmic que valora i estima manifestacions artístiques com les que ens dona la nostra orquestra? Tant costa planificar, consensuar i tenir la sensibilitat de pensar en que no es pot esborrar del mapa aquesta part de la cultura?

S'ha pensat en abaratir els abonaments i deixar de repartir tantes invitacions als concerts. Pot ser el teatre s'ompliria més de gent que paga, crida l'atenció veure la gentada de la llotja central del segon pis!

S’ha demanat als components de la Simfònica si, pel mateix sou, estarien disposats a fer mes concerts?

 
Es ben cert que el públic melòman de les illes es minoritari i que la temporada d’abonament de la simfònica s’hauria de repensar el seu programa per arribar a més públic. Es veritat. Idò per que no es fa?.

Corrobora aquesta idea la gentada que va al Festival de música del Castell de Bellver, al de Pollença, a la temporada d’òpera, als cicles de música contemporània del Baluard, del Casal Solleric, de Sant Felip Neri, al Concert d’Any Nou, etc. etc. Aquests esdeveniments sempre omplen. No pot ser un problema de programació la poca rendibilitat de la temporada d’abonaments?.

Qualsevol cosa menys fer-la desaparèixer.

Qui son aquests per llevar als mallorquins el plaer d’escoltar la bona música?. Si amb una nova reestructuració del programa de concerts encara no fos rendible, ja saben lo que han de fer abans de desfer-la, PARTIR ELLS! i que ens deixin gaudir  de la nostra simfònica.




 

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario