martes, 1 de noviembre de 2016

COLL DE SA GRAMOLA- S’ARRACÓ.



Una excursió de senderisme de quasi 10 quilòmetres que parteix del Coll de Sa Gramola a la carretera de Estellencs-Andratx (Km.106) fins a S’Arracó.


La nostra idea es fer l’excursió costa per avall donat que alguns del grup ja no volen fer pujades fortes. Solució: deixar un cotxe a S’Arracó i pujar amb dos vehicles més cap Estellencs fins l’àrea recreativa del Coll de Sa Gramola a on hi ha un bon aparcament.


El dia està com emboirat el que ens ajudarà a fer aquesta caminada sense Sol, cosa que es de agrair perque quasi no hi ha vegetació per aquesta zona que et pugui donar ombra. 

A la inhòspita natura del paisatge hi ha que afeixir les conseqüències del incendi que va patir aquesta zona fa un parell d’anys i que ha quedat plasmat amb l’espectacle dels arbres que encara continuen en aquest lloc socarrats, contrastant amb alguns que varen sobreviure al desastre i que conviden a lluitar sempre per la vida.

Es una excursió un poc fada, bona per fer senderisme per caminar i caminar, sense vistes cap al mar, i que per tant arriba a ser un poc avorrida perque te canses de veure sempre el mateix panorama. 

Lo millor: l’exercici que fas caminant. Res més.


Les bones vistes les tenim al lloc de partida al Coll de Sa Gramola. Un poquet abans de noltros partia pel camí de Ses Basses una parella d’estrangers cap amunt, ell amb crosses!…el que ens ha deixat bocabadats.


Els primers quinze minuts son de pujada fins arribar al comellar des Guixers, després ja comença la davallada pel camí que es perd de vista serpentejant entre marges antiquíssims que encara es poden observar per aquest indret per donar-se un conta de l’activitat que hi havia en temps passats.


Recolzats a la vorera del camí que es diu “Ses Rotes de S’Hereu” berenarem i després hem continuat tira, tira, contemplant sempre el mateix paisatge.

Ens venia al cap la cançó dels Javaloyas “Tot, tot ja es mort, tot ja es mooooort…” seguint la caminata que ens portarà fins al poble de S’Arracó.


No hi ha doncs res a destacar.

Com hem dit, la arribada a S’Arracó, el darrer terç de la caminada,  es ben diferent perque aquí no va arribar el foc i abunda la vegetació.


Dinarem davall un pinaret devora una vella casona abandonada a on hi havia exposades un parell de botes que estaven també ben mortes esclatades pel seu usuari…que a bon segur seria ben interessant escoltar la seva historia si poguessin parlar.


Hem arribat al bar per prendre els cafetets i gins tònics reconfortants, esperant als companys que s’han anat amb un cotxe a cercar els que havien deixat a la carretera d’Estellencs.


A la fi, una excursió que amb aquest itinerari encara no havíem fet mai, molt adequada pels qui els agrada caminar per caminar mirant a terra. 

I aturam de contar.

Ala, salut i força!.
(Fotografíes: Miquel Barceló, Vicenç Trias i meves)


No hay comentarios:

Publicar un comentario