jueves, 6 de abril de 2017

SES PEONIES SILVESTRES A MALLORCA.




Quant arriba la Primavera, son moltíssims els excursionistes que surten a la muntanya per contemplar un espectacle de la natura digne de ser admirat: la floració de les Peonies.

Aquesta flor que el xinesos li diuen “sho yu” (se més maca) i es un símbol de luxe e indulgencia per ells, les cultiven fa més de 2.000 al igual que els japonesos.
Foto:"Excursiones por Mallorca"
Aquí a l’illa floreixen a les muntanyes a finals del mes de març i durant el mes d’abril, encara que dependent dels temps, les podem veure abans i sobre tot després d’aquestes dades.

Les flors poden ser simples o dobles de color generalment vermell púrpura encara que també hi ha rosades i blanques. 

Creixen a matolls de fulles de color verd intens i desprenen un aroma suau i delicat.

A l’Illa les podem trobar sempre en la vesant Nord davall de les penyes, en coves, en encletxes perque els agrada els sols humits.







Hi ha unes zones a l’illa que no poden faltar cada any, entre altres clar està, que son per exemple:  Fartàritx envoltant sa Cuculla per la vesant Nord (punxeu aquí si voleu veure l’excursió que ferem el 2013 encara que trobarem poquetes, però hi trobarem) Es Fondal de Ses Basses, d’Andratx, i sobre tot el “Cingle de Bufaranyes” a Formentor” considerat per en Toni Sureda, com el “santuari de Ses Peonies”. Es interessant veure precisament el vídeo de “Senderisme de Socay” de l’excursió esmentada, perque després de recorre el camí, difícil i complicat a través dels penya-segats, aconsegueixen arribar al “santuari” just a punt per contemplar els matolls ben florits. Una passada.



No hay comentarios:

Publicar un comentario